10 perces "pizza"
sponsored links
Valamelyik nap az egyik ismerõsöm (Alexandra) osztotta meg ezt a pizzát a facebookon (orosz recept szerint készül). Sorban próbálta ki mindenki, gondoltam, én sem maradok ki belõle. Tegnap elkészítettem. Igazából jobb, ha lepénynek vagy pitének mondjuk, de mivel az eredeti recept neve pizza, hát akkor hívjuk így. Ha odafigyelünk a sütésére, akkor nem érhet minket csalódás, igazán finom. De ne várjunk tõle igazi pizza ízt, viszont gyors reggelire vagy délutáni csemegének kitûnõ ötlet. Egyszerû, gyors, alig néhány hozzávalóval.
Hozzávalók:
- 4 evõkanál tejföl
- 4 evõkanál majonéz
- 2 tojás
- 9 evõkanál liszt
- 2 evõkanál olaj a sütéshez
+ a feltéthez ízlés szerint reszelt sajt, sonka, kolbász stb.
Elkészítés:
1. A tojást összekeverjük a tejföllel és a majonézzel, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük egy fakanállal.
2. Egy 30 cm átmérõjû teflon serpenyõbe teszünk kb. 2 evõkanál olajat, belesimítjuk a tésztát (tehetünk rá pici sûrített paradicsomot is, de nem muszáj), rátesszük a feltétet (kolbász, sonka, szalámi...), majd megszórjuk reszelt sajttal. Ekkor tesszük rá a tûzhelyre és alacsony lángon fedõvel lefedve néhány perc alatt megsütjük. (Arra tényleg vigyázzunk, hogy alacsony lángon süssük, különben leég az alja.) Esetleg néha alányúlhatunk egy lapos fakanállal, nehogy leégjen.
Jó étvágyat!
Forrás: itt